Vaarverbod voor Marker Wadden

Watersport Nieuws | Aanleg Marker Wadden in volle gang

De Marker Wadden, de eilandengroep die aangelegd wordt ten zuiden van de dijk Enkhuizen Lelystad, is volop in beweging. De eerste eilanden vorderen in een mooi tempo, maar het is nog een grote bouwplaats. Dat brengt met zich mee dat er met groot materieel gewerkt wordt en dat er veel ondiepten zijn. De komende tijd geldt een vaarverbod dat afgezet is met gele betonning, voorzien van een topteken.

Foto: John Gundlach - Flying Holland/Boskalis
 

Boten zonder ontheffing overtreden de wet en riskeren een boete. Voor de veiligheid is het noodzakelijk dit vaarverbod in acht te nemen. Het vaarverbod geldt in ieder geval tot 8 september 2018, dan gaat naar verwachting de natuurhaven van Marker Wadden open voor publiek.

Een bezoek aan het werkgebied kan alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat of Natuurmonumenten, de uitvoeringsorganisatie.

De aanleg van het natuurgebied Marker Wadden gaat voortvarend en passanten zien de omtrek van het gebied groeien. De afgelopen winter is aan de zuidkant van Marker Wadden een lange dam aangelegd. Dat is een kwetsbaar gebied waar dit broedseizoen (15 maart tot 15 augustus) ook weer veel vogels op af komen. Vanwege eigen veiligheid maar ook voor de rust van de vogels is deze dam is niet toegankelijk.

 

Bron: Natuurmonumenten | Datum van publicatie: 29-03-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via