Watersportbeurs Boot Holland 2018 geopend

Watersport Nieuws | Beurzen trekken steeds minder bezoekers door het grote aanbod

Vandaag, vrijdag 9 februari, is het officiële startsein voor de waterportbeurs Boot Holland gegeven. Dit is de eerste watersportbeurs in Nederland van 2018. Voor veel motorbootvaarders is Boot Holland de start van het nieuwe vaarseizoen. Ook voor de vele botenbouwers en toeleveranciers is Boot Holland het startsein voor het nieuwe verkoopseizoen.

Opvallend afwezige was beursmanager Pieter Fokkema, die niet meer betrokken is bij de organisatie van Boot Holland. Dat is niet het enige wat veranderd is bij de organisatie. Een aantal nieuwe financiers wil Boot Holland een nieuw leven in blazen.

De nieuwe beursmanager opende de beurs met een korte toespraak over een vernieuwde weg die men wil inslaan. Met name wil men de watersport stimuleren want door de vergrijzing zou dat wel eens een teruggang voor de branche kunnen betekenen. Ondanks dit feit was de beursmanager positief over de toekomst. “We hebben weer volle hallen met exposanten die een divers aanbod laten zien.”. Even werd er weerspiegeld aan de grote beurzen die veel pracht en praal lieten zien en de conclusie was dat Boot Holland goede vooruitzichten heeft.

Ook was er een opsteker voor de botenbouwers. In de jachtbouw is een schrijnend tekort aan goede vakmensen en daar wordt hard aan gewerkt. Inmiddels gaat een Yacht Builders Academy van start waar leerlingen worden opgeleid tot echte vakmensen.

Verder vertelde Peter van Arkel van het Watersportverbod over een plan wat ervoor dient te zorgen dat oudere mensen langer kunnen blijven varen. Het project heet de Zilveren Wimpel. Verder wist Van Arkel nog weinig concrete zaken te noemen over hoe men dat gaat aanpakken, maar het klinkt goed. We wachten af.

De beursvloer van Boot Holland ziet er net als altijd weer goed verzorgd uit zonder afstandelijk te zijn. In de diverse hallen staan steeds meer nieuwe- en gebruikte boten en de bekende toeleveranciers zijn ook weer aanwezig. Helaas zijn op Boot Holland geen echte primeurs of nieuwe producten te vinden, maar dat was ook al zo op Boot Düsseldorf.

Wat blijft is de gemoedelijke sfeer die kenmerkend is voor Boot Holland. Voor veel watersporters is dit de eerste keer dat men weer aan varen gaat denken en Boot Holland brengt de watersportliefde weer op gang na een winterslaap.  Ook voor mensen die niet van plan zijn om nieuwe zaken te gaan aanschaffen voor hun passie is Boot Holland een leuke middag.

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 09-02-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via