Rumoer om maatregelen voor varen in Amsterdam

Watersport Nieuws | Kritische reacties op vaarplan Amsterdam

Er komt steeds meer protest tegen de voorgenomen maatregelen tegen het varen in de binnenstad van Amsterdam. Het betreft hier 17 maatregelen zoals het ’s nachts varen door Amsterdam, uitsluitend elektrische boten mogen varen en de verplichting van een kostbaar vaarvignet.

Ook de HISWA sluit zich nu aan bij de protesten. Volgens een persbericht wordt het varen in de binnenstad zeer ontmoedigd voor zowel particulieren schippers als bedrijfsmatig varen. Rondvaartboten moeten elektrisch worden aangedreven, wat forse investeringen met zich meebrengt en enkele havens worden alleen toegankelijk voor elektrische boten waardoor de havens hun capaciteit voor het opladen sterk moeten verhogen. WatersportAlmanak plaatste al eerder brichten over de voorgenomen veranderingen.

Link: | maatregelen varen Amsterdam |

Overbodige maatregelen volgens HISWA

Behalve zwaar belastende maatregelen voor ondernemers, zijn veel andere maatregelen overbodig. Gerdine Krijger van HISWA: “De gemeente kent de wet niet. Het zou goed zijn als de gemeente zich eens goed door ons laat informeren en gebruikmaakt van de bij ons aanwezige kennis. Het verbod op pleziervaart met meer dan 12 personen kan namelijk geschrapt worden. De Wet Pleziervaartuigen regelt dat boten gebouwd na 1998 een bouwplaatje hebben waarop het maximaal aantal opvarenden is aangegeven.” HISWA Vereniging gaf eerder al tijdens de inspraaktermijn een uitgebreide schriftelijke reactie.

Oproep om petitie te tekenen

Inmiddels heeft de Stichting Pleziervaart een petitie opgestart. De petitie ‘Behoud de Amsterdamse grachten voor de pleziervaart’ is binnen enkele dagen al meer dan 5.000 keer ondertekend. Deze petitie bevat een oproep aan de gemeente Amsterdam om de vrijheid van individuen en het ondernemen in de pleziervaart niet in te perken.

Link: | petitie ondertekenen |

Bron: | Datum van publicatie: 12-02-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via