Boot Düsseldorf bezocht door 247.000 watersporters

Watersport Nieuws | Meer bezoekers, grotere boten op Boot Düsseldorf

De eerste watersportbeurs van Europa is weer ten einde. Hoewel de internationale botenbouwers spreken over minder bezoekers blijken toch 5.000 mensen meer dan vorig jaar de watersportbeurs bezocht te hebben. De organisatie van Boot Düsseldorf kijkt tevreden terug op een drukke beursweek met levendige handel.

Düsseldorf is traditioneel de eerste watersportbeurs van Europa. Met een beursoppervlak van maar liefst 220.000 vierkante meter, 16 beurshallen en 1923 exposanten uit 68 landen is deze beurs veruit de grootste. In totaal bezochten 247.000 mensen uit 94 landen de beurs in Düsseldorf. Ter vergelijking: Boot Holland in Leeuwarden trekt jaarlijks ca 35.000 bezoekers en de HISWA in de Amsterdamse Rai mag ongeveer dezelfde aantallen bezoekers verwelkomen.

Bovenaan de lijst van externe herkomstlanden staat Nederland, vóór België, Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Vrijwel ieder zichzelf respecterend watersportmerk is in Düsseldorf aanwezig, ook de Nederlandse botenbouwers waren dit jaar weer goed vertegenwoordigd ondanks de hoge kosten die deze beurs met zich meebrengen.

Jaarlijks worden de boten groter en groter. Blijkbaar is de beurs voor kleinere boten niet meer zo interessant. Grotere en exclusievere boten betekent ook dat de verkoopprijzen buitenproportioneel meegroeien. Voor een boot tussen 15 en 20 meter moet al snel 2 miljoen euro betaald worden, voor grotere schepen wordt een veelvoud van dat bedrag gevraagd.

Voor veel watersporters uit de traditionele watersportlanden zoals Duitsland, Nederland en België zijn dit blijkbaar (te) hoge bedragen, maar veel bezoekers uit Rusland en Tsjechië stonden te trappelen om grote uitgaven te doen in Düsseldorf. Deze trend is niet alleen in de motorboten te zien maar ook bij zeiljachten. Diverse merken exposeerden zelfs boten van 70 voet of meer. Catamarans waren ook overduidelijk aanwezig in Düsseldorf.

Hybride motoraandrijving is een duidelijke doorbraak aan het maken in de botenwereld. Met name de grotere schepen kunnen steeds meer worden aangedreven door een elektrische (hulp)motor waar men bijvoorbeeld een haven mee kan invaren. Voor grotere afstanden stapt men dan weer over op de vertrouwde dieselmotor.

In de overige hallen waren de traditionele accessoires en navigatiesystemen vertegenwoordigd, maar helaas met weinig vernieuwing. Veelal waren de primeurs die men aanbood een variatie op een bestaand thema.

Boot Düsseldorf is inmiddels veel meer dan alleen een show van boten en toebehoren voor de varende watersporters. In diverse hallen worden surfspullen, charterreizen en vakantiereizen aangeboden. De wakeboardshow op het vergrote bassin waarin gewaagde sprongen en manoeuvres werden uitgevoerd, kon ook op veel bijval van bezoekers rekenen.

In 2019 viert boot Düsseldorf van 19 tot en met 27 januari 2019 haar 50ste verjaardag. 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 30-01-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via