Kustwacht zoekt nepmelder noodsituatie

Watersport Nieuws | Kustwacht gaat aangifte doen tegen valse melding

Groot alarm werd er geslagen toen vorige week een melding binnenkwam over een zinkend zeiljacht. Volgens de anonieme beller dobberde het schip voor de Zeeuwse Kust. Man en macht trokken er op uit om redding te brengen aan de bemanning. Uiteindelijk bleek de melding vals te zijn en zijn de zoekacties gestaakt.  De kustwacht wil nu aangifte doen om de schade te kunnen verhalen.

Een onbekende beller meldde donderdag 20 december dat het zeiljacht vijf opvarenden aan boord had en dat het schip zinkende was ter hoogte van Renesse. Na de melding was er geen contact meer te leggen met de beller.

Vervolgens werden er diezelfde avond een Kustwachtvliegtuig, twee helikopters, vier reddingsboten en een hulpverleningsvoertuig ingezet, maar zonder enig resultaat. De volgende morgen is verder gezocht naar een spoor van de vermisten, maar er werd niets gevonden, zelfs geen onderdelen die van een schip afkomstig kunne zijn zoals fenders, wrakstukken, brandstof of touw. Hierop ging de Kustwacht er van uit dat geen sprake was van een gezonken jacht.

Al met al is er wel een kostenpost van enkele tienduizenden euro’s en een forse teleurstelling bij de redders omdat men is belazerd en dus voor niets is uitgerukt. De kustwacht wil deze kosten vergoed zien door de anonieme beller, maar inmiddels meldt de NOS dat er een telefoon werd gebruikt waar het simkaartje uit verwijderd was. Ondertussen wordt er gezocht met behulp van het IMEI-nummer van het betreffende toestel.

Link: | Kustwacht |

Bron: Kustwacht | Datum van publicatie: 24-12-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via