Zeelander Z72: icoon en vlaggenschip met klasse

Watersport Nieuws | Zeelander presenteer 22 meter superjacht

Zeelander Yachts uit Groot-Ammers maakt melding van de presentatie van hun vlaggenschip: de Zeelander Z72. Dit wordt een boot uit de serie: een retro-design jacht in een zeer modern jasje. Ongetwijfeld is de boot bedacht voor een klein publiek, maar het grote publiek zal deze boot zeker kunnen waarderen.

Het vlaggenschip van Zeelander dus, toch is de boot niet van extreme lengte, voor een superjacht zelfs zeer bescheiden. 22 meter is de lengte en dus geschikt voor veel wateren. De Z72 is ‘ín huis’ ontworpen door het eigen team van Zeelander. Nederlandse bouw dus. Toch komen potentiele kopers uit andere gebieden. Binnenkort wordt het Icoon van Zeelander gepresenteerd in Manhattan, Amerika. Volgens Menno Versluis van Zeelander komen de klanten van ver. “Wij gaan naar ze toe” zo vertelt Versluis. In “Manhattan bij New York hebben we prachtig vaarwater en New York is voor onze klanten goed bereikbaar. Daarnaast hebben we ook een vertegenwoordiging in Fort Lauderdale” aldus Versluis.

Het is de grootste ooit door de werf gebouwd. Volgens de website is het bouwen van een boot een vorm van kunst. De eerste oogopslag is dan ook verblindend mooi. Ronde uitwaaiende vormen in een prachtig lijnenspel, waaraan je kunt zien dat het hier geen boot betreft die vaart om gezien te worden, maar waar je wel verliefd naar kunt gaan kijken.

Zeelander beschrijft het jacht als een comfortabele, familievriendelijke boot, voorzien van de laatste technieken. Het betreft naar wens een boot die een snelheid van 40 knopen kan halen. Naast de vorm, die vastligt, is de boot geheel maatwerk op wens van de klant. Die moet wel enigszins in de buidel tasten, maar dat zal voor de klanten wel geen probleem zijn: indicatie ergens tussen 3 en 5 miljoen euro…

Link: | meer informatie |

Bron: | Datum van publicatie: 04-04-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via