Vaargeul Workum wordt uitgediept

Watersport Nieuws | Miljoeneninvestering in versterking IJsselmeerkust

De vaargeul vanaf het IJsselmeer naar Workum wordt uitgediept. Daarmee komt een eind aan de kleine en ondiepe geulen naar de havens van Workum. De operatie wordt betaald door de overheid als compensatie voor het verlaagde IJsselmeerpeil.

Het was al jaren een probleem wat steeds groter werd: de diepgang van de vaargeul naar Workum en zeker de diepgang van de jachthaven It Soal. Binnenkort stelt de overheid, bestaande uit Gemeenten, Provincie, Rijkswaterstaat en het Waterschap 12 miljoen euro beschikbaar aan de Friese gemeenten die aan het IJsselmeer liggen.

Zoals bekend zal het waterpeil in het IJsselmeer de komende jaren gaan fluctueren met een maximaal verschil van 20 centimeter. Dat heeft gevolgen voor de vaardiepten van het IJsselmeer, maar zeker ook voor de haveningangen aan de kust. In Workum gaat men vrijwel zeker binnenkort van start om de ingangen uit te diepen zodat de waterwegen weer beter bevaarbaar worden. Er zijn diverse plannen voor overige aanpassingen, zoals het Strand van Hindeloopen dat ook hoog op de lijst met prioriteiten staat.

Link: | Leeuwarder Courant

Bron: Leeuwarder Courant | Datum van publicatie: 14-01-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via