Laatste nummer Waterkampioen verschenen

Watersport Nieuws | Waterkampioen bestaat niet meer

Dat de Waterkampioen zou stoppen als maandelijks magazine voor watersporters was natuurlijk al bekend. Maar toch bekruipt me een vreemd gevoel nu het definitief is. De omslag doet me denken aan een overlijden: “we hadden het verwacht, maar achteraf ging het toch nog snel. Het eind van een tijdschrift van meer dan 90 jaar oud.

Het jongste nummer laat aan de buitenkant niets aan de onduidelijkheid over: en witte cover met de vertrouwde naam en met grote letters ´DE LAATSTE’.  Uit respect laat ik het laatste nummer eerst een paar dagen ongeopend, vreemd, want vroeger las ik de eerste koppen al terwijl ik nog bij de brievenbus stond.

Binnen in het laatste nummer staan kleurrijke verhalen, testen van diverse nieuwe artikelen en boten en de vaste rubrieken. Maar ze zijn afgewisseld met een kort afscheid van de schrijvers en fotografen van de Waterkampioen. De meeste nemen ook afscheid van de schrijvende watersport, alleen Jim Post en Arno Beuken gaan verder. Zij gaan een nieuw magazine over varen en watersport maken: Deining. Dat kan het nieuwe lijfblad worden van varend Nederland.

Deining Magazine
De keus is aan de watersporters zelf. Willen we een nieuw magazine dat zullen we dat moeten laten merken aan Jim en Arno door ons bij voorbaat in te schrijven voor een abonnement. Bij voldoende inschrijvingen zal het magazine er komen. Zo kunnen we als oprechte watersporters toch een crowdfunding vormen door de nieuwe ondernemers een steuntje in de rug te geven. Het is ook in ieders eigen belang en plezier om maandelijks een fraai magazine over watersport te ontvangen.

Maand mei deadline voor aanmelden en beslissing

"Mei wordt voor ons een cruciale maand" zegt Jim Post. "Dan zal moeten blijken of we voldoende abonnees mogen verwelkomen om het blad een bestaansrecht te kunnen geven, we hebben niet de grote aantallen abonnees nodig die de ANWB nodig had om de kosten te dekken. Dat is het voordeel van een compacte organisatie zoals we dat willen zijn. We blijven vasthouden aan de redactionele onafhankelijkheid, we willen met dezelfde kwaliteitsmensen blijven werken zoals we dat nu ook doen. Kwaliteit zal bij ons voorop blijven staan, het is de keus van de watersporter of Deining bestaansrecht heeft”, aldus Post.

Johan Marrink
WatersportAlmanak

Link: | Deiningmagazine.nl

Bron: Johan Marrink | Datum van publicatie: 12-04-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via