jachthaven Schiermonnikoog weer toegankelijk voor watersporters

Watersport Nieuws | Jachthaven is uitgebaggerd en weer geopend

Het was het afgelopen jaar een probleem om de haven van Schiermonnikoog te bezoeken vanwege de verminderde diepgang. Dat is nu opgelost en de haven is weer toegankelijk voor zowel de watersport als de chartervaart.

Het baggerbedrijf is bezig met de afronding van de werkzaamheden die woensdag 17 april gereed zijn. Het bedrijf heeft de jachthaven dit jaar gebaggerd door een zogenaamde cutterzuiger in te zetten. De baggeraar heeft het slib via een buisleiding in een baggerdepot ten noorden van de haven gestort. De haven is nu aanmerkelijk dieper dan voorgaande jaren. Bij de start van het seizoen is de diepgang gemiddeld 2,00 meter onder NAP. Dit betekent dat bij laag water ruim 1 meter water in de haven blijft staan. Ook het chartervak is weer op diepte gebracht.

De toegangsgeul (Reegeul) heeft een vergelijkbare diepgang als in 2018, al is de haveningang vrij smal. Daar hebben de baggeraars “de drempel” laten zitten, zodat er meer water in de haven blijft staan. Het advies van de havenmeesters is om de boeienlijn goed aan te houden en ook de laatste rode boei in acht te nemen.

Link: | meer informatie |

Bron: WSP | Datum van publicatie: 12-04-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via