Boot Düsseldorf opent vaarseizoen 2019

Boot Düsseldorf opent vaarseizoen 2019

Watersport Nieuws | De grootste watersportbeurs van Europa

Traditioneel open Boot Düsseldorf weer het komende vaarseizoen, van 19 tot en met 27 januari. Het is dit jaar een jubileumjaar voor de organisatie, dit jaar is de 50e keer dat Düsseldorf in het teken staat van watersport.

Met maar liefst 16 beurshallen met een totaaloppervlak van 220.000 m2 worden gevuld met stands van ruim 1900 exposanten uit 68 landen. In 2018 kwamen bijna 250.000 bezoekers naar de beurs, ca 20% van de bezoekers komt uit het buitenland, waarbij Nederlanders de grootste groep vormen.

Er is in 50 jaar wel veel veranderd, met name de laatste jaren. De beurs is veranderd om een breder publiek naar Boot te laten komen. Zo is de aandacht voor duiksport fors toegenomen, maar liefst 40% van de bezoekers is ook geïnteresseerd in Duiksport en vissen.

Dat neemt niet weg dat veruit de grootste belangstellig uitgaat naar de klassieke watersport. 37% van de bezoekers komt voor de zeilsport gevolgd door 32% bezoekers waarbij de interesse uitgaat naar motorboten.

In de hallen met de grote boten kan men zich vergapen aan de steeds groter wordende boten, van werkpaarden tot superjachten. Maar in Düsseldorf is veel meer te vinden, van nieuwe gadgets tot kleine accessoires, het is er allemaal. Ook in de hallen waar de verhuurbedrijven en de vakantiebestemmingen staan mogen standhouders zich verheugen in de belangstelling van veel bezoekers.

Veel watersporters komen naar Düsseldorf voor een dagje uit en om het gevoel van het varen weer door hun aderen te laten stromen, voor veel mensen is Düsseldorf weer de start van een nieuw vaarseizoen.

Gegevens Boot Düsseldorf 2019:

Van 19 januari t/m 27 januari 2019
Openingstijden van 10 – 18 uur
Entreekaarten: online voorverkoop € 19,- en aan de kassa € 25,-
Navigatieadres: D-40474 Düsseldorf, Am Staad
Adres: Stockumer Kirchstraße 61 - D-40474 Düsseldorf
Parkeren: overal om het beursterrein zijn voldoende parkeerplaatsen, borden leiden u naar de parkeerterreinen. Vanaf het parkeerterrein rijden continu bussen die u naar de ingang brengen

 

Link: | Boot.de | kaartverkoop | 

Bron: Boot.de | Datum van publicatie: 08-01-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via