Roeivereniging Neptunus start actie voor behoud

Watersport Nieuws | Brandstichting bij Neptunus, alles volledig afgebrand

De brand bij roeivereniging Neptunus uit Delfzijl lijkt te zijn aangestoken, de Politie heeft onderzoek verricht en brandstichting geconcludeerd. Ondertussen zit de vereniging in zak en as. Hoewel alles is verzekerd, maar men is bang dat de dagwaarde van de boten en de loods niet voldoende is om te worden vervangen.

De brand verwoeste in de nacht van vrijdag op zaterdag het totale onderkomen aan het Jutterspad in Delfzijl waar minstens dertig boten lagen opgeslagen. Van het geheel is niets meer over. Neptunus is inmiddels gestart met een crowdfundingactie om het geheel weer te kunnen opbouwen.

Volgens het bestuur van de vereniging is de dagwaarde die de verzekering zal uitkeren absoluut onvoldoende. Naast de loods en de boten zal waarschijnlijk de inventaris, gereedschap, ergometers, roeiriemen etc. niet of slechts deels vergoed worden. Bovendien koopt men voor de uitgekeerde dagwaarde geen vervangende boten.

De vereniging vraagt mensen die de roeivereniging een warm hart toedragen mee te doen aan de actie om Neptunus weer uit de as te laten verrijzen. Inmiddels is er een bedrag binnengekomen van de 100.000 euro die men denkt nodig te hebben.

Link: | actiewebsite redt Neptunus uit de brand |

Bron: Neptunus Delfzijl | Datum van publicatie: 11-12-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via