Hellevoetsluis - Marina

Hellevoetsluis heeft maar liefst 6 jachthavens, moeilijk om een keuze te maken als je onbekend bent met Hellevoetsluis. We besluiten om midden in het stadje te gaan liggen.De aanvaarroute vanaf het Haringvliet is simpel: bij de vuurtoren is de ingang naar Het Grote Dok in Hellevoetsluis. Komende vanaf het oosten dient u de vuurtoren aan bakboord te houden. U komt dan in het gedeelte van de gemeentehaven. Wilt u naar Het Grote Dok dan dient u de “Brug over de Haaven” te passeren die meestal 1 x per uur draait. Tegen de draaitijd dient u ook daadwerkelijk voor de brug zichtbaar te dobberen, anders draait de brug niet.


Direct na de brug vindt u aan stuurboord de boxen van WSV Hellevoetsluis, aan bakboord na een paar honderd meter de haven van Marina Hellevoetsluis. Ruimte voldoende diepgang (3,5 meter), brede ingangen en drijvende steigers. Alles ziet er erg nieuw en verzorgd uit. Telefonisch (0181-312166) hebben we een ligplaats gevraagd en varen naar de aangewezen ligbox. Geen middenpalen, maar wel lange vingerpieren zodat aanleggen geen probleem is. Bovendien ligt de haven beschut zodat u bij het aanleggen weinig last heeft van wind.Marina Hellevoetsluis ligt in een kom met daaromheen nieuwbouwwoningen in hout opgetrokken met veel kleurtjes. De steigers zijn beveiligd met een toegangspas (€ 5,- borg) die u ook dient te gebruiken bij de douches die bij het havenkantoor aan de zuidzijde zijn. De toiletten en douches zijn groot, inclusief en nieuw. In de douches zitten zelfs mengkranen waardoor u zeer behaaglijk en warm kunt douchen.

Op de steigers is stroom (inclusief) en water aanwezig. Voor het tanken van water heeft u een eigen slang nodig, er zijn geen losse slangen op de steigers. In de haven ligt een netwerk voor internet dat gratis toegankelijk is, een code dient u te vragen in het havenkantoor. Verder is het rustig in Marina Hellevoetsluis. Passanten zijn er blijkbaar weinig in Marina Hellevoetsluis. Voor kinderen is er weinig te beleven. Een vuilwaterafzuiginstallatie is niet aanwezig, brandstof voorzieningen zijn in de Heliushaven.

In Hellevoetsluis zijn bij de brug enkele restaurantjes en winkeltjes, waaronder ook een watersportwinkel. Aan de zijde van de gemeentehaven zit restaurant Puur, voor het ietwat exclusievere dineren en verderop, helemaal achteraan zit Parthenon verborgen, een aardig en betaalbaar Grieks restaurant op een verpauperd industrieterreintje. Aan de zijde van Marina Hellevoetsluis zit Dokwest, een brasserie dat ook over een luxe restaurant beschikt.

Concluderend durven we rustig te stellen dat Marina Hellevoetsluis een aanrader is voor mensen die rust zoeken en niet direct de volgende dag verder willen varen want dat is lastig met de brugtijden. Wilt u meer vertier dan kunt u aanleggen in één van de drie jachthavens in de Heliushaven. Ligt wat verder van het centrum maar wel in de omgeving van het luxe Resort Cape Helius.

Gegevens 2014:
Marina Hellevoetsluis
Westzanddijk 71
3221 AW  Hellevoetsluis

Tarieven passanten 2014:
Liggeld: 1,50 per meter
Stroom: inclusief
Water: Inclusief
Douchen: inclusief
Inernet: WiFi, inclusief (code vragen bij havenkantoor)
Toeristenbelasting: 0,70 pp/pn
Meer info op: www.marina-capehelius.nl

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via