Basisverwachting

Vanmiddag is het zonnig en droog. De middagtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is oost tot noordoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de loop van de nacht beweegt een gebied met bewolking en (winterse) neerslag van noord naar zuid over het land. In het noorden en noordwesten valt lichte regen of motregen die lokaal kortstondig aanleiding kan geven tot ijzel. Na de neerslag komen er van het noorden uit ook weer opklaringen en kan het dan ook glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Meer naar het zuiden en oosten valt eerst sneeuw die gevolgd wordt door ijsregen, in het zuidoosten zal de neerslag alleen als sneeuw vallen. Ook daar kan de winterse neerslag aanleiding geven tot lokale gladheid. De neerslaghoeveelheden blijven overigens beperkt. De minima lopen uiteen van 2°C in het Waddengebied tot lokaal -5°C in het zuidoosten. De wind aan zee wordt noordelijk en neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig tot krachtig. Boven land is de wind meest zwak tot matig.

De neerslag en bijbehorende gladheid verlaten in de loop van morgenochtend het zuidoosten. Er volgt dan een droge en zonnige dag. De temperatuur loopt op tot 7 a 8°C. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige noord- tot noordoostenwind. (Bron: KNMI)

Bron: KNMI. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gegevens worden meerdere malen per dag bijgewerkt

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Moovi elektrische scooter

  Leuk, handig en compact

   

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via