Basisverwachting

Het is op veel plaatsen onbewolkt, maar in het zuidwesten en noordoosten komt al op meerdere plaatsen mist voor. Plaatselijk is de mist verkeersbelemmerend. De mist kan zich gedurende de nacht vooral over de zuidwestelijke helft van het land uitbreiden. Het blijft droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van -1°C plaatselijk in het noordoosten tot 5°C in Zeeland. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Overdag kan de mist op sommige plaatsen lange tijd hardnekkig zijn, vooral in het westen van het land. Uiteindelijk komt de zon vrijwel overal tevoorschijn. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het westen tot 11°C in Zuid-Limburg. De zuidoostenwind is matig.

In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en is er nog een enkele mistbank mogelijk. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot +4°C aan zee. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag is het zonnig, alhoewel er in het noorden ook wat bewolking kan voorkomen. De maximumtemperatuur komt rond 8°C uit en er staat een overwegend matige oostenwind. (Bron: KNMI)

Bron: KNMI. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gegevens worden meerdere malen per dag bijgewerkt

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • SEIZOENSOPRUIMING

    Tot 50% korting!

Ook te volgen via