Brand in jachthaven Marnemoende: 80 boten verwoest

Watersport Nieuws | 80 boten in winterstalling verbrand

In IJsselstein aan de Noorddijk zijn vandaag 80 boten verwoest door brand. In de winterstalling van jachthaven Marnemoende aan de Hollansche IJssel is brand uitgebroken in twee van de drie hallen. De brandweer heeft uren werk met blussen en nablussen. De derde hal heeft ook flinke brandschade opgelopen maar kon worden behouden, over de boten die in deze derde hal staan is nog niets bekend.

De brandweer werd gewaarschuwd door een wandelaar die metershoge vlammen uit het dak van de loodsen zag komen heeft de brandweer gewaarschuwd. De brandweer is daarop onmiddellijk met groot materieel uitgerukt.

Ondanks dat de brandweer na verloop van tijd zonder water kwam te zitten is de brand onder controle gekomen en kon het sein brandmeester gegeven worden. Waardoor de brand is ontstaan is op dit moment niet bekend. De eigenaar van Marnemoende, Jan Kromwijk, was op dat moment bezig met het installeren van honderden zonnepanelen. Of dat iets met de brand te maken heeft is onbekend.

De brand ging gepaard met af en toe stevige knallen, waarschijnlijk afkomstig van gasflessen die in de boten waren opgeborgen. Naast de tachtig aanwezige jachten zijn ook de werkplaats en de watersportwinkel volledig verwoest.

Bron: | Datum van publicatie: 30-01-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via